AcroYoga in Denmark

 

Vähintään kolme kertaan vuodessa noin 25 Kööpenhaminan Acroyogia kokoontuu  pitkäksi viikonlopuksi keskiruotsiin vanhaan kyläkouluun jakamaan Acroyogan , yhdessäolon,  luonnon ja loistavan ruoan taikaa. Yhteisön omistama vanha kyläkoulu sijaitsee noin 4 h ajomatkan päässä Kööpenhaminasta pohjoiseen. Vanha puinen koulurakennus toimii loistavana retriitti paikkana. Vanha luokkahuone mahduttaa mukavasti reilut 20 acroyogia harjoittelemaan samanaikaisesti ja hyvällä säällä harjoitukset siirtyvät nurmikolle havupuiden viereen.

Itse olen etuoikeutetusti päässyt tänä vuonna osallistumaan kaikkiin kolmeen Östmargårdissa järjestettyhin retriitteihin. Samalla olen päässyt tutustumaan Tanskan Acroyoga yhteisön elämään. Tanskaan AcroYoga saapui muutaman vuoden Suomea ennen. Aktiiviset opettajat ovat ahkerasti pitäneet tunteja, workshoppeja ja retriitejä. Vuosien varrellla yhteisö on tasaisesti kasvanut mikä luo mahdollisuudeen uusille Ideoille ja tapahtumille. Tapahtumia ja retriittejä löytyy paljon kaikille eri tasoille ja unohtamatta kuitenkaan niitä kokoontumisia joissa sekä uudet ja vanhat Acroyogit jakavat  yhteisen ajan harjoittelulle. Myös perinteisiin jooga tapahtumiin Acroyoga on saanut Kööpenhaminassa vankan jalansijan.

Acroyoga yhdistää, rakentaa luottamusta ja ennen kaikkea on hauskaa. Östmargårdin kaltaiset tapahtumat pääsevät vielä syvemmällä Acroyogan ytimeen. Yhteinen jakaminen ei ole enää pelkästää harjoituksessa vaan myös aikaa vietetään tiivisti yhdessä aamusta iltaan. Yhteinen tekeminen ja leikkiminen kulkeat loistavasti käsi kädessä Ruotsin luonnon keskellä.  Uiminen, saunominen , ruoan laitto ja jatkuva jammailu askareiden keskellä pitävät energia tasot korkealla. Välillä jopa sen verran ylhäällä, että maadoittava Thai Yoga Massage sessio on tarpeen.

AcroYoga opettajat Line ja Jeppe ovat luoneet puitteet , tunnelman ja harjoituksen jonka pariin ihmiset haluavat palata. Östmargårdissa tunnelma on jatkuvasti ollut todella lämmin ja tervetullut. Kaikki ovat kokeneet oppineensa uutta ja nauttineensa tilasta jonka yhdessä olemme luoneet. Tasoltaa Ötsmargårdin retriitin ovat enemmän kokeneemmille AcroYogeille ja harjoitteet ovat usein sen mukaisia. Haastetta riittää ja ylimääräiset voimat saa mukavasti kulutettua jatkamalla harjoituksia tauoilla.

Suomessa AcroYoga kasvaa tasaisesti. Uusia yhteisöjä syntyy mukavalla tahdilla eri puolilla maata ja tapahtumien kirjo kasvaa. Vaikka Tanskan harrastajamääriin on vielä matkaa niin perästä tullaan. Helsingissä harrastajia alkaa olemaan jo sen verran että aina saa harjoituskaverin jos haluaa jameja järjestää. Acroyoga on kuitenkin vielä pientä, mutta yhdessä saamme enemmän aikaiseksi. Jos AcroYoga antaa sinulle iloa jaa se. Tuo ystäväsikin mukaan. Luodaan Suomeen porukalla yhteisöä jossa voimme jakaa ilon ja rakkauden yhteistä harjoittelua, liikkumista ja lentämistä kohtaan.

Lentämisen , jakamisen, liikkumisen ja syksyn taikaa toivottaen

-Valtteri-

More info on Line & Jeppe HERE

Kuvia matkan varrelta...

Comment

Valtteri Rantala

Valtteri is a passionate mover. Backround in kitesurfing, surfing, freeskiing and stand up paddling Valtteri enjoys discovering new ways of movement. Last years Valtteri has been diving deep into the world of partner acrobatics, acroyoga, thai massage and strengthening body with natural and functional movement. He enjoys the constant process of learning and sharing knowledge as a teacher. As a teacher Valtteri likes to create a space where the journey is equally as important as the goal. Originally from Finland but spends many months a year abroad learning and teaching. -www.acroyoga.fi- -www.finkite.com- -www.suprental.fi-